Algemeen

Werk je als professional in de sociale werkgelegenheid en vind je het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe manieren, voorbeelden en andere inspiratiebronnen om meer diversiteit in het werkaanbod binnen de werkbedrijven te creëren? Dan is de Inspiratiegroep DiverSWerk iets voor jou. Voorop staat: leren van en met elkaar.

Zo’n 30 sociale werkbedrijven hebben zich al aangemeld voor de Inspiratiegroep. Er zijn verdiepende gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van deze bedrijven. Ook zijn de 3 thema’s vastgesteld waarop het project verder wordt vormgegeven:

  • Werksoorten
    Hoe kunnen we meer diversiteit in werksoorten aanbrengen om zo medewerkers meer afwisseling te kunnen bieden in hun werk? Welke voorbeelden van andere werksoorten zijn er al in de branche? Etc.
  • Samenwerking
    Hoe kunnen we meer samenwerken met de gemeente of sociale ondernemingen? Hoe kunnen we meer samenwerken binnen de SW, onderling? Welke vormen van samenwerken zijn er en hoe kunnen die leiden tot meer diversiteit in werk?
  • Medewerkers
    Wat brengt meer diversiteit in werk voor de doelgroepmedewerkers? Welke kansen krijgen ze geboden en welke voordelen ervaren ze ervan?

Er valt nog veel meer te verkennen en te leren over de manieren waarop we in de sociale werkgelegenheid voor een meer divers werkaanbod kunnen zorgen. In de komende periode zijn er voor de drie thema’s diverse activiteiten gepland; denk aan een online brainstormsessie, een vlog en een inventarisatie van good practices en de werkzame bestanddelen daarin.

Het project DiverSWerk wordt namens het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid uitgevoerd onder begeleiding van externe adviseurs van het bureau Qidos.

Vers werk!

Op de hoogte blijven van alle (di)verse ontwikkelingen? We geven regelmatig updates van het project en aankondigingen van zowel online als fysieke bijeenkomsten. Deelnemers van de inspiratiegroep blijven per e-mail op de hoogte.

Doe je mee?

Heb je ideeën over meer diversiteit in het werkaanbod, geeft het je energie om hierover met anderen te sparren en/of lijkt het je leuk om met ons bijeenkomsten inhoudelijk voor te bereiden? Dan is de inspiratiegroep DiverSWerk iets voor jou. Vul snel het aanmeldformulier in om je aan te melden. Kijk op de productpagina Inspiratiegroep DiversWerk of neem contact op met Paula Mensink via p.mensink@caop.nl voor meer informatie.

Toon volledig overzicht